Lær om lys

80% af vore sanseindtryk stammer fra synet. Derfor er lyset så vigtigt for vor opfattelse af vore omgivelser, vort humør, vor trivsel og ikke mindst vor evne til at fungere optimalt på arbejde og i fritiden. For at  kunne se og opfatte omgivelserne skal de udsende lys eller være belyst af en lyskilde. Belysningen kan enten komme fra naturligt lys dvs. dagslys eller fra kunstig belysning.

Her tænkes først og fremmest på elektriske lyskilder.

Lær om glødepæren
Lær om halogen
Lær om sparepæren
Lær om LED
Lær om bortskafning
Lær om udfasning

Lys beskrives som bølger, der rejser fra lyskilden i rette linjer, indtil de rammer en genstand. Det elektromagnetiske spektrum. Hver enkelt del af spektret har sin egen bølgelængde, som måles i nanometer. Synligt lys ligger i området mellem 380 til 780 nanometer, hvilket beskriver farverne fra rød over i grøn og gul til blå. De farver vi kender fra regnbuen. Lyset kan være sammensat af en, flere eller alle bølgelængder.

Det naturlige lys opfattes som hvidt. Det er en blanding af alle spektrets farver, ligeligt fordelt. Hvis lysets fra en lyskilde ikke indeholder alle bølgelængder i det synlige spektrum, vil lyset ikke kunne gengive alle farverne lige godt. Alle kunstige lyskilder bedømmes ud fra det naturlige  lys.

Der er forskellige egenskaber, der er knyttet sammen med beskrivelsen af lyskilder.  For at kunne vælge den rigtige lyskilde, er det en god ide at have en vis forståelse for hvad der gemmer sig bag de forskellige begreber.

Lær om farvetemperatur
Lær om farvegengivelse
Lær om effekt
Lær om lysstrøm
Lær om lysstyrke 
 
 

Om e3light ApS

e3light producerer og leverer belysningsløsninger til erhverv. Vores produkter har fokus på LED teknologien, men inkluderer også sparepærer, halogen, lysstofrør mv. Vores hovedfokus er på lyskilder med høj lyskvalitet og de rette egenskaber til de specifikke kundebehov. Vi er på et marked hvor mainstream er præget af Philips, LEDVance/Osram m.fl., men vi er efter kort tid solidt etableret på markedet for lyskilder med høj lyskvalitet. Vi sælger vores egne lyskilder, og tilbyder også et bredt sortiment af Tungsram lighting produkter.

Cookie politik

Kundeservice

Er du i tvivl om valg af lyskilder eller har spørgsmål vedrørende en ordre, kan du kontakte os via sales(a)e3light.com, vores chat eller

e3light ApS  I Moegelgaardsvej 19  I  8520 Lystrup  I  Denmark  I  Tlf.: +45 8777 6687