Lær om glødepæren

Glødepæren har været på markedet siden starten af det 19. århundrede. Den revolutionerede fuldstændig belysningen I boligen. Før glødepæren bestod belysningen af tællelys, petroleumslamper, stearinlys, åbne ildsteder og gaslamper.
Glødepæren fungerer ved at omdanne elektrisk energi til elektromagnetisk energi.

Når pæren tændes, ledes strømmen igennem glødetråden i pæren. En del af metallet  i tråden fordamper  når det bliver tilført energi, og begynder derved at lyse. Problemet med glødepæren er, at kun 5% af energien bliver omdannet til synligt lys resten bliver til varmeenergi. Desuden har den en lav levetid (ca. 1500 brændtimer). Det gør at den belaster miljøet unødvendigt meget. En af fordelene ved glødepæren er dog, at den har et varmt lys og en god farvegengivelse.

Netop på grund af glødepærens dårlige energiudnyttelse, har EU bestemt at den skal udfases. Fra 2013 vil det ikke være muligt at købe glødepærer i EU. Heldigvis er der i dag mange gode energibesparende alternativer til glødepæren.

Lær om lys

Lær om halogen
Lær om sparepæren
Lær om LED
Lær om farvetemperatur
Lær om farvegengivelse
Lær om effekt
Lær om lysstrøm
Lær om lysstyrke
 
 
 

Om e3light ApS

e3light producerer og leverer belysningsløsninger til erhverv. Vores produkter inkluderer LED, sparepærer, halogen, spotlys og butiksbelysning. Fokus er på energieffektiv og -besparende belysning, der giver store besparelser, og samtidig skaber bæredygtig vækst og en grønnere fremtid. Vi er på et marked præget af Osram, Philips, Megaman og Dura, men er efter kort tid solidt etableret på det danske marked. Vi sælger vores egne lyskilder, og tilbyder også et bredt sortiment af GE lighting produkter.

Cookie politik

Kundeservice

Er du i tvivl om valg af lyskilder eller har spørgsmål vedrørende en ordre, kan du kontakte os via sales(a)e3light.com, vores chat eller

e3light ApS  I Moegelgaardsvej 19  I  8520 Lystrup  I  Denmark  I  Tlf.: +45 8777 6687